Foto galerijo in dogodke prejšnjih let si lahko ogledate na arhivskih spletnih straneh posameznega šolskega leta: 2020/212021/222022/23

Spoštovani starši,

12. 4. 2024 je v Šentilju v organizaciji JSKD OI Pesnica potekalo  območno srečanje otroških gledaliških skupin. Srečanja se je udeležila tudi gledališka skupina otrok iz vrtca v Pernici, pod mentorstvom Vesne Marčič in Lidije Janjetović. Zelo doživeto, emocionalno in zabavno so odigrali zgodbo o Elmerju, slončku iz pisanih krpic, ki nosi prav posebno sporočilo. Odlično so se odrezali. Zelo smo ponosni na male- velike umetnike.

V nadaljevanju vam prilagam povezavo za ogled predstave.

https://youtu.be/D2NflYOiOXU?si=SaoIUUWearz6KLrI

S prijaznimi pozdravi.

Alenka Herceg

17. 4. 2024 je v Šentilju v organizaciji JSKD OI Pesnica potekalo območno srečanje otroških pevskih zborov. Otroški pevski zbor vrtcev Pesnica in Pernica je na srečanju prejel najvišjo strokovno oceno. Na male-velike pevce smo zelo ponosni in se že veselimo revije ciciban poje in pleše, ki se bo odvijala 29. 5. 2024.

v nadaljevanju vam prilagam povezavo za ogled območne revije pevskih zborov.

https://youtu.be/kaA6mP0a_CI?si=ZP3Utctl0g4zVbB7

Lep pevski pozdrav.

Alenka Herceg

Danes so otroci vrtca Pernica pregnali zimo z bučno povorko po kraju. Našemili so se v svoje junake, živalske figure in pravljične like. Po povorki so se maske predstavile po modni pisti. In za zaključek še … pustno rajanje.

Ob kulturnem dnevu F. Prešerna smo v najstarejšem oddelku pripravili kratek kulturni program. Skozi zgodbo o Dečku, ki je rad pisal pesmi (M. Podgoršek) so se otroci seznanili in spoznali življenje F. Prešerna. Otroci so suvereno povezovali program in zapeli pesmi, ki smo se jih naučili. Kulturni dogodek smo ob koncu obogatili z ustvarjalnimi delavnicami za vse skupine vrtca.

V. Marčič

V vrtcu Pernica smo v Tednu otroka, ki je letos potekal od 2. 10. pa vse do 6. 10. 2023, otrokom ponudili pestro dogajanje. Otroci so v okolici vrtca iskali zaklad, ustvarjali so iz naravnega materiala, prepevali in plesali ob otroških glasbi. V goste smo povabili tudi policiste, ki so s svojim policijskim avtom bili atrakcija tistega dne.

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.