Dosežke in izdelke prejšnjih let si lahko ogledate na arhivskih spletnih straneh posameznega šolskega leta: 2020/21, 2021/222022/23

V petek, 10. 5. 2024 se je odvijalo tretje predtekmovanje 16. Otroške varnostne
olimpijade, ki je potekalo v Športnorekreacijskem centru Polena. Med seboj se je pomerilo 19 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja policijske postaj Šentilj in Lenart. Tekmovalci so se med drugim pomerili v sestavljanju logotipov za interventne službe, spretnostni vožnji s kolesom, izvajanju požarne vaje in odgovarjanju na vprašanja o različnih varnostnih tematikah.

Naša šola se je tekmovanja udeležila z dvema ekipama, z ekipo učencev 4. a iz OŠ Pesnica in ekipo učencev 4. b iz POŠ Pernica. Ekipa 4. a je dosegla 8. mesto, ekipa 4. b POŠ Pernica pa 3. mesto in se s tem uvrstila v finale tekmovanja.

Finale je potekalo 23. 5. 2024 na Osnovni šoli Kidričevo, kjer se je med seboj pomerilo 18 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih.
Ekipa učencev POŠ Pernica se je dobro odrezala in uvrstila na 10. mesto.

Vsem učencem iskreno čestitamo za njihov trud in dosežek!

Mentorici Andreja Fliser in Dušanka Kolarič

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.