V okviru tradicionalnega 40. svečinskega kmečkega praznika smo se z učenci udeležili dela programa namenjenega šolarjem. Naših sedem učenk in učencev se je pomerilo z osmimi ekipami drugih okoliških šol. Tekmovali so v kmečkih in gospodinjskih ročnih opravilih, kot so obešanje perila, nošenje in pretakanje vode v posebnih steklenih posodah, tek in vsonožno poskakovanje z žaklovinastimi vrečami ter nošenje koruznih storžev v predpasnikih. Učenci so pri tem morali pokazati precejšno mero natančnosti, preganjala pa jih je tudi štoparica in tekmovalna konkurenca.
V borbenem duhu ob obilici dobre volje in smeha ter izvrstno organizacijo gostiteljev OŠ Kungota smo bili uvrščeni v sredino. A to ni bilo niti tako pomembno. V ospredju je bilo druženje vrstnikov ob pogostitvi in ob sočasnem poteku drugih kulturnoumetniških programov.
Poleg simboličnih daril učencem smo si prislužili tudi 40 kilogramov jabolk, ki jih bomo v naslednjem tednu na naši šoli dodali pri šolski malici.
Čestitke ekipi OŠ Pesnica v postavi Zoje, Aleksandra, Hanne, Jana, Nikole, Nives in Marise.

Ravnatelj

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.