Foto galerijo in dogodke prejšnjih let si lahko ogledate na arhivskih spletnih straneh posameznega šolskega leta: 2020/21, 2021/222022/23

21. MAREC, SVETOVNI DAN POEZIJE NA PODRUŽNIČNI ŠOLI V PERNICI

Leta 1999 je UNESCO prvič razglasil Svetovni dan poezije. Letos smo se na podružnici odločili, da ta dan obeležimo tudi pri nas. Z lepo pripravljenimi recitacijami so se predstavili učenci Aljaž Sikošek, Tamara Lorber, Sofija Kolmanič, Žanet Polanec, Noel Vudler in Aleš Vihar. V svet deklamacij so nas popeljale učenke Izza Gregorinčič, Maša Marko, Ameli Kocuvan in Karin Kopše. Za konec so se Iona De Corti – Marcen, Vita Valentan in Ela Filipčič predstavile s pesmicami, ki so jih same ustvarile.  Program sta vodili učenki Eli Trost in Tamara Lorber.

Vsem nastopajočim se zahvaljujem za sodelovanje in odlično opravljene nastope.

Zapisala: Simona Knehtl

22. marca 2024 smo izvedli tehniški dan v obliki čistilne akcije. Potekala je v dogovoru s krajevnima skupnostima v Pesnici in Pernici ter z Občino Pesnica. Naredili smo načrt čiščenja in se dogovorili o poteh čiščenja. Občina nam je priskrbela zaščitne rokavice in vreče za smeti ter poskrbela za odvoz napolnjenih vreč, ki smo jih pustili ob poteh.

Zjutraj smo zbrali v učilnicah, se pogovorili o namenu čiščenja in skrbi za čisto okolje. Nato smo se okrepčali z malico, si razdelili zaščitne rokavice in vreče za smeti ter se odpravili po začrtanih poteh. Učenci od 1. do 5. razreda matične šole in podružnice so čistili okoli obeh šol, igrišč in v centru obeh vasi, učenci od 6. do 9. razreda so se odpravili v štiri smeri: po Pesnici mimo konjeniškega kluba do Sadjarskega centra, v Spodnje Dobrenje, proti Pesniškem Dvoru in v Gačnik. Z akcijo smo zaključili okrog 12.30. Učenci vrtnarskega krožka so pod vodstvom mentorice uredili šolski vrt.

Menimo, da je čistilna akcija uspela. Bili smo pridni, potrudili smo se za čim večji prispevek za čisto okolico. Ponosni in veseli smo, da lahko tudi mi prispevamo k boljši kvaliteti življenja občanov in lepšemu kraju bivanja.

Zapisali Jasna Bačani, Marjeta Colnarič in Lea Vernik

Ob Svetovnem dnevu otrok, 20. novembra 2023, nam je Društvo prijateljev mladine Pesnica podarilo obisk Nika Škrleca, človeka mnogih talentov.

Nik Škrlec, priznan igralec in voditelj televizijskih oddaj za mlade, nas je navdušil s svojo vnemo in brezmejno radovednostjo. Poznamo ga iz mladinskih oddaj Male sive celice in Sobotni krompir.

Nik se ne boji izzivov in vedno je pripravljen na pogumne podvige. Naučil se je raznovrstnih cirkuških veščin, vključno z bruhanjem ognja, kar priča o njegovi predanosti raziskovanju najrazličnejših spretnosti. Njegovi prispevki na YouTube kanalu nas popeljejo v svet potapljanja na vdih, sestavljanja Rubikove kocke, včasih pa počne kar oboje hkrati.

Nik je vzpodbuden mentor. S svojim pristopom je motiviral učence, jih spodbudil k postopnemu učenju in razvoju lastnih potencialov. Njegova zgodba o osvajanju naslova državnega prvaka v pomnjenju decimalk števila PI ter urjenje leve roke za pisanje, vse v prid razvoju možganov, kaže na njegovo predanost in željo po nenehnem napredku.

Nik Škrlec je navdihujoča osebnost, ki svoje znanje in spretnosti prenaša na mlade. Njegov nastop je bil pravo doživetje, popestreno z Rubikovo kocko, žongliranjem in celo veščino zavezovanja vezalk z eno roko.

Nik Škrlec nas je opomnil, da je vsak dosežek rezultat korakov, ki jih naredimo postopoma, in da lahko s trdim delom ter vajo veliko dosežemo.

Iskrena hvala Društvu prijateljev mladine Pesnica za organizacijo tega izjemnega dogodka.

V sredo, 4. 10. 2023 smo na OŠ Pesnica in Podružnici Pernica v goste povabili stare starše učencev 1. in 2. razreda. Po poslušani pravljici Hojla, miška, so sledile delavnice, kjer so otroci skupaj za babicami in dedki oblikovali ježke. Bilo je prijetno vzdušje.

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.