Dosežke in izdelke prejšnjih let si lahko ogledate na arhivskih spletnih straneh posameznega šolskega leta: 2020/21, 2021/222022/23

Učenci naše šole so sodelovali na medšolskem tekmovanju iz znanja slovenskega jezika Slovenščina na dlani, ki so se ga lahko udeležili osnovnošolci od 6. razreda naprej in srednješolci. Sodelovali so učenci 7.–9. razreda. Tekmovanje je potekalo od 16. 10. do 27. 10. 2023.
Tekmovalci so morali pokazati svoje znanje pravopisa, frazeologije, oblikoslovja, besediloslovja, bralne pismenosti in digitalnih kompetenc, saj je kviz potekal po spletu s prijavo z AAI-računom.
Med 37 sodelujočimi šolami so naši učenci zasedli 8. mesto v kategoriji osnovna šola z največ pravilnimi odgovori in 3. mesto v kategoriji osnovna šola z najvišjo povprečno oceno, in sicer je bil njihov rezultat 93,25 %.
Za odličen dosežek in izkazano znanje učencem iskreno čestitamo.

Mihaela Fike

Naša učenka Ela Ekert, učenka 9. b razreda, se je na literarnem natečaju »Po sledeh Josipine Turnograjske – natečaj za najboljše ljubezensko pismo v Republiki Sloveniji za leto 2023« odlično odrezala. Na natečaj je prispelo 293 pisem učencev zadnje triade, Ela pa je dosegla odlično 9. mesto in si tako prislužila nagrado.
Iskrene čestitke!

mentorica Gordana Rodinger

V sredo, 25. 10. 2023, so se v popoldanskem času dogajale na šoli čudne stvari. Učilnice so bile polne buč, čarovnic, pajkov … V učilnicah pa učenci, ki so iskali izhod iz učilnice. Ta dan je namreč potekala delavnica Escape room oz. soba pobega. Nadarjeni učenci so najprej spoznali, kaj so sobe pobega. Seznanili so se z digitalno sobo pobega. Nato pa so se razdelili v 3 skupine in vsaka skupina je pripravila svojo sobo pobega na temo noč čarovnic – zgodbo ter namige, uganke, naloge … Po šoli se je širil vonj po palačinkah, ki so jih sami spekli, in se okrepčali pred zadnjim delom delavnice, reševanjem sob pobega. Pred zaključkom skupnega popoldneva smo se strinjali, da je za pripravljanje in reševanje sobe pobega potrebno ekipno delo, medsebojna komunikacija, sodelovanje, iznajdljivost, veliko logičnega razmišljanja in sklepanja … Vse skupine so pripravile zanimive sobe pobega. Delavnico smo zaključili s skupinskim fotografiranjem.

Gordana Rubelj, Mihaela Fike

Osmošolke Ella, Ema, Marina, Taja in Tjaša so pripravile prispevek za zvedavo otroško oddajo Radia Maribor, ZVEDAVČKI, ki je bila na sporedu v soboto, 21. 10. 2023. V prispevku so predstavile literarno popoldne s Ferijem Lainščkom v Goričkih ižah, ki so se ga udeležile. Posnela jih je radijska novinarka, gospa Tamara Zupanič Čučnik. Oddaja je dostopna na spletni strani Zvedavčki.

Mihaela Fike

Noč čarovnic se bliža s strašno hitrostjo, zato smo se v Bralnem klubu odločili, da vam pripravimo zelo poseben plakat, z duhci, netopirji in bučo: narisano in čisto tisto pravo.
Plakat je kljub svoji »strašnosti« zelo gledan. Bonboni, ki so jih nastavile čarovnice, pa kmalu izginejo. Kam le?
Bralni klub z mentorico Tatjana Dvoršak

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.