DEBATNI TURNIR NA DRŽAVNI RAVNI

OŠ PESNICA, 21. 1. 2023

Na OŠ Pesnica smo pod okriljem Zavoda za kulturo dialoga (ZIP), ki koordinira debatni program v Sloveniji,  organizirali januarski osnovnošolski debatni turnir na državni ravni. Na turnirju je sodelovalo 24 ekip, 73 debaterjev, 21 sodnikov in mentorjev.

Udeležili so se ga učenci in učitelji iz: OŠ Dobrova, OŠ Domžale, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, OŠ n.h. Maksa Pečarja Črnuče, OŠ Venclja Perka, OŠ Vodice, OŠ Žirovnica in OŠ Pesnica.

V finalni tekmi sta se pomerili ekipi Plan B  iz OŠ Venclja Perka ter ekipa Hitri lenivci iz OŠ Domžale. Zmagovalci turnirja so postali učenci ekipe Načrt B.

Iz OŠ Pesnica so debatirali učenci 7. A, B razreda: Miha Jagodič, Marina Cehtl in Tjaša Bohl (Polonce 2). Izak Ušen, učenec 6. B razreda, je imel vlogo časomerilca. Vsi pesniški debaterji so začetniki, vendar se dobro znajdejo v vlogi govorcev.

Čeprav je turnir trajal od 9.00 do 18.30 in je tiste najbolj oddaljene čakala dolgo pot do doma, smo se vsi strinjali, da se v mesecu marcu ponovno srečamo ter se pomerimo na državnem turnirju.

Mentorica Debatnega kluba na OŠ Pesnica Tatjana Dvoršak

Na tokratnem osnovnošolskem debatnem turnirju, ki se je odvijal v soboto, 12. novembra, so nas prijazno gostili na Krasu, na OŠ Antona Šibelja-Stjenka KOMEN.

Na turnirju je sodelovalo:
– 30 ekip
– 85 debaterjev
– 20 sodnikov in mentorjev

Udeležili so se ga učenci OŠ Pesnica, I. OŠ Celje, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Dobrova, OŠ Domžale, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, OŠ Komen, OŠ n. h. Maksa Pečarja Črnuče, OŠ Venclja Perka Domžale in OŠ Žirovnica.

Debatirali smo na trditvi:

1. Učenci in učenke bi morali ocenjevati svoje učiteljice in učitelje (impromtu).
2. Športniki so boljši vzorniki kot znanstveniki.

Iz naše šole je sodelovala debatna ekipa POLONCE DRUGIČ: učenci MIHA JAGODIČ, MARINA CEHTL in TJAŠA BOHL. Prvič so tekmovali ter kot začetniki pogumno debatirali. IZAK UŠEN je vlogo ČASOMERILCA vzel resno in odgovorno opravil svojo nalogo.

Čestitke vsem sodelujočim.
Mentorica Tatjana Dvoršak

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.