Karierni sejem.

Dragi učenci, spoštovani starši!

Kako naprej po zaključeni osnovni ali srednji šoli je zaradi poplave informacij za učence in starše pogosto težka odločitev, ki jo velikokrat spremlja več vprašanj kot odgovorov. lzbira ustreznega nadaljnjega izobraževanja in/ali izbira pravilnega poklica je breme, ki spremlja siceršnje veselje ob zaključevanju osnovne ali srednje šole.

Da bi bila izbira prave šole in poklica ob koncu osnovne ali srednje šole lažja, Območno obrtno podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica Maribor skupaj z Mestno občino Maribor, Zavodom RS za zaposlovanje (OS Maribor), Univerzo v Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, letos organizirajo že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Namenjen je osnovnošolcem, dijakom, staršem ali skrbnikom, učiteljem in strokovnim delavcem, ki sodelujejo v programih karierne orientacije mladih.

Vabimo vas, da obiščete letošnji Karierni sejem, ki bo za osnovnošolce in srednješolce potekal v sredo, 15. novembra, od 8. do 17. ure in v četrtek, 16. novembra, od 8. do 16. ure, v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, Koroška cesta 130, 2000 Maribor.

Obiskovalci kariernega sejma bodo lahko:
• spoznali posamezne poklice;
• spoznali izobraževalne ustanove in programe, ki jih te izvajajo;
• se udeležili dogodkov (delavnic in predavanj), ki so koristni za načrtovanje izobraževalne in karierne poti;
• se seznanili s potencialnimi delodajalci, z možnostmi za zaposlitev ali za opravljanje prakse;
• dobili informacije o razmerah na trgu dela, iskanih poklicih in poklicih prihodnosti;
• stopili v stik s kariernimi svetovalci/kami in organizacijami, ki nudijo podporo mladim pri načrtovanju kariere in kariernih odločitvah
• spoznali organizacije, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo mlade invalide;
• spoznali mladinske delavce, se seznanili z mladinskim delom in s programi, ki jih izvajajo mladinski centri in druge organizacije, ki delujejo na področju mladine.

Karierni sejem je za udeležence brezplačen.

Več informacij o letošnjem sejmu lahko najdete na spletni strani Kariernega sejma: https://sejem-karierni.si/

Tina Gregurec, ŠSS

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.